cz en
Úprkova 2, 695 01 Hodonín | tel. +420 518 351 051 | úterý - pátek: 9.00 - 17.00 hod, sobota - neděle: 13.00 - 17.00 hod, pondělí: zavřeno

Akce těla

21.září 2016 - 13.listopad 2016

kolektivní výstava Spolku výtvarných umělců Arkáda


21. 9. až 13. 11. 2016

 

 

 

Výstava AKCE TĚLA 2 rozvíjí osm let trvající projekt, jehož základním zaměřením je volný odkaz na tvorbu novojičínského rodáka a významného expresionisty Antona Koliga (1886-1950), spjatost vystavujících autorů s Novojičínskem, aktivní účast mladých tvůrců a volnost uměleckého ztvárnění vyjádřená názvem "akce těla".

 

Po úspěšné premiéře na Žerotínském zámku v Novém Jičíně v roce 2013 byla výstava reprízována – vždy s podporou Města Nový Jičín – v roce 2014 v muzeu ve Frenštátě pod Radhoštěm a v Galerii města Olomouce, v roce 2015 ve Žďáru nad Sázavou a v Krnově a nyní je její šestá varianta určena hodonínské galerii.

 

Téma je chápáno široce – podtitul výstavy zní: Inspirace uměním - Tělo - Stopy těla v prostoru / Zobrazení - Situace – Akce. Není tedy pro tvůrce svazujícím, ale inspirujícím podnětem.

Pořadatelem je Spolek výtvarných umělců Arkáda. Vystavují jak členové spolku, tak i přizvaní hosté, jichž se na projektu již podílelo více než padesát, včetně desítky zahraničních umělců. Každá realizace je jiná, nejen proto, že jsou jiné výstavní prostory, ale i pro částečnou obměnu vystavujících i proto, že autoři vytváří k tématu i díla nová.

 

Hodonínské reprízy se zúčastňuje třicet umělců, kteří připravili díla malířská, grafiku, sochy sochařská instalace. „Vlajkovou lodí“ Akce těla 2 je performance MgA. Soni Hubové v rámci zahájení výstavy a následně vystavený malířský výsledek a video pro návštěvníky výstavy.

 

Vzhledem k tomu, že projekt je otevřený a stále se vyvíjí, je většina vystavených děl nahraditelná a nebrání tedy nic tomu, aby si je případní zájemci zakoupili do svých příbytků.

 

Další informace naleznete na www.art-visual.cz/akcetela.

 

PhDr. Oskar Brůža

 


Vstup do galerie
Vstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerie

 

Reportáž o výstavě na TV Slovácko (začátek od 4:38)