cz en
Úprkova 2, 695 01 Hodonín | tel. +420 518 351 051 | úterý - pátek: 9.00 - 17.00 hod, sobota - neděle: 13.00 - 17.00 hod, pondělí: zavřeno

Muzejní noc 2015

29. května 2015 od 18.00 hodin


 

Galerie výtvarného umění v Hodoníně se opět letos zapojí do již XI. ročníku celorepublikového festivalu Muzejních nocí.

 

Po celou dobu konání akce mají návštěvníci možnost prohlédnout si právě probíhající výstavy: Jana Krejzová a Hana Rysová – Setkávání, Milivoj Husák – Na prahu ohně, Marie Štumpfová – Nakreslila knížku pro děti. Stejně tak bude možné obdivovat i díla v obou stálých expozicích galerie.

Pro návštěvníky je připraven i bohatý doprovodný program.

 

Na dvoře galerie budou připraveny keramické dílny s Pavlou Vachunovou a Terezií Kolářovou, pod vedením keramika Josefa Benedíka si budou moci návštěvníci zkusit točení na hrnčířském kruhu, s Janem Buchtou si vyzkouší modelování z hlíny.

Nejen pro děti bude v 19.00 hodin květinový muzikál Království v podání divadla Anička a letadýlko.

Keramické kursy pořádané spolkem SVUM v roce 1914 připomene přednáška PhDr. Aleny Kalinové z Moravského zemského muzea v Brně.

Večer ukončí koncert cimbálové muziky Danaj s Magdalenou Múčkovou.

 

Během večera bude ochutnávka čajů, prodej kávy a čokoládových ručně vyráběných lanýžů.

 

Po celou dobu konání akce je vstup do galerie zdarma.  

 


Vstup do galerie
Vstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerie

 

Videoreportáž TV Slovácko můžete shlédnout zde. Reportáž o výstavách začíná od 0:17 minuty.

 

 

Akce se uskuteční za finanční podpory Města Hodonína.