cz en
Úprkova 2, 695 01 Hodonín | tel. +420 518 351 051 | úterý - pátek: 9.00 - 17.00 hod, sobota - neděle: 13.00 - 17.00 hod, pondělí: zavřeno

Two Voices

Edita Adlerová a Jana Rychterová


11. listopad 2010

 

Při příležitosti výročí 50. let od vzniku galerie byla pro veřejnost připravena hudební lahůdka v podobě koncertu vokálního dua Two Voices - jednoho z nejneobvyklejších a nejzajímavějších spojení na naší hudební scéně. Formace vznikla v červnu 2007. V té době již měly obě protagonistky za sebou vlastní profesní cestu, Edita Adlerová v oblasti klasické a alternativní hudby. Jana Rychterová jako šansoniérka a textařka. Spojením dvou různorodých ženských hlasů v dokonalém souznění vznikla možnost obrovského hudebního a výrazového obohacení.

 


Vstup do galerie
Vstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerieVstup do galerie

 

Repertoár se pohybuje od klasických skladeb, přes specificky upravené lidové písně až po autorský šanson. Nechybí ani výlety za skladbami jiných žánrů. Dva hlasy znějí obvykle s kytarou a doprovodem houslí Vladimíra Iljiče Pecháčka.

 

Působivý celek Two Voices dává klasické hudbě překvapivé rozměry nejen zajímavými aranžemi, ale i díky autorskému obohacení texty J. Rychterové. Kromě precizního muzikantského přístupu je duo Two Voices charakteristické také zapojením humoru do tzv. vážného žánru. Dvořákova Humoreska, Mozartův Turecký pochod či brilantně pojatý Chačaturjanův Šavlový tanec a mnohé další skladby byly pojaty naprosto nečekaným humorným způsobem, aniž by ovšem utrpěla kvalita provedení.

 

Two voices úzce spolupracují s Českým rozhlasem, bývají hosty pořadů České televize a nejnověji je mohli diváci vidět v soutěži Talentmánie.

 

Více na a www.twovoices.cz.

 

Akce se uskutečnila za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.