cz en
Úprkova 2, 695 01 Hodonín | tel. +420 518 351 051 | úterý - pátek: 9.00 - 17.00 hod, sobota - neděle: 13.00 - 17.00 hod, pondělí: zavřeno

Komentovaná prohlídka výstavy malíře Jano Köhlera

25. září 2013 v 17 hodin

 


Galerie výtvarného umění v Hodoníně srdečně zve všechny příznivce výtvarného umění návštěvě komentované prohlídky výstavou Jano Köhler – S láskou k umění a Bohu. Výstavou provede a zasvěcený výklad podá Mgr. Silvie Malíková, autorka textu a soupisu autorova díla v katalogu. Výstavu připravila hodonínská galerie při příležitosti 140. výročí narození malíře, po čtyřiceti letech je tak opět připomenuto dílo tohoto neprávem opomíjeného umělce, s jehož tvorbou se veřejnost může setkat velmi často a přitom si mnohdy neuvědomí, že jde právě o dílo Jano Köhlera. Zároveň je vůbec poprvé autorovo dílo prezentováno v celé své šíři, tedy včetně jeho realizací s církevní tématikou.  Doménou Jano Köhlera byla zejména tvorba nástěnných maleb, sgrafit a mozaik ve veřejném prostoru, zvláště výzdoba církevních staveb a to nejen po celé Moravě ale i v Čechách, což na výstavě dokumentuje řada velkoformátových fotografií. K vidění je rovněž početná kolekce jeho obrazů, kreseb, volná i užitá grafika a keramiku.

Termín konání komentované prohlídky je středa 25. září v 17.00 hodin,  sraz ve vestibulu galerie, účast na akci je možný na základě zakoupené vstupenky.