cz en
Úprkova 2, 695 01 Hodonín | tel. +420 518 351 051 | úterý - pátek: 9.00 - 17.00 hod, sobota - neděle: 13.00 - 17.00 hod, pondělí: zavřeno

Charitativní aukce OBNOVA!

25.7. 2021


 

 

 

 

Ze srdce děkujeme všem umělcům, kteří věnovali svá díla do charitativní aukce Obnova.

Dražba proběhla v neděli 25. 7. 2021 a celý výtěžek, tj. částka 1.019.400 Kč, půjde na transparentní účty obcí Mikulčice a Hrušky, které byly poničeny tornádem.

Děkujeme také všem mecenášům a sběratelům.

Děkujeme aukční síni Etcetera za velkou pomoc při organizaci celé aukce.

 


 

 

Galerie výtvarného umění v Hodoníně pořádá ve spolupráci s renomovanou aukční síní Etcetera Auctions a Livebid.cz charitativní aukci nazvanou OBNOVA! na pomoc obětem postižených tornádem 24/6/2021.
Internetová aukce proběhne 25/7/2121 od 18.30 na portálu LiveBid, díla budou dopředu zveřejněna.
Nápad na uspořádání charitativní aukce vzešel od samotných umělců, kteří spontánně kontaktovali hodonínskou galerii. Aukční dům Etcetera byl následně přizván jako strategický partner. Během velmi krátkého časového intervalu se nakonec podařilo nasbírat díla mnoha renomovaných tvůrců. Díky tomu bude v aukci draženo více než 80 děl etablovaných umělců.
Všechna díla budou bez ohledu na svoji skutečnou cenu začínat na vyvolávací ceně 1 Kč.
Tento odvážný krok je výrazem našeho přesvědčení, že "každá koruna se počítá". Zároveň chceme motivovat všechny, kteří za jiných okolností s nákupem výtvarného díla otálejí a jsou zdrženliví.
Rádi bychom prolomili zažitou zkušenost, že charitativní aukce jsou chápány jako příležitost ke koupi levného umění. Věříme, že ji lidé budou vnímat jako skutečně nabízenou pomoc, kdy koupí díla přispívají především těm, kteří často přišli o všechno. Ta radost se násobí, k dobrému se přidává památka v podobě hodnotného uměleckého díla.
V aukci bude možnost získat dílo z ateliérů předních umělců jako je např. Vendula Chalánková, Jiří David, Vladimír Merta, Marian Palla, Tomáš Medek,
Václav Krůček, Daniel Piršč, Jindřich Štreit, Dita Pepe, Samuel Paučo, Filip Dvořák, Jiří Kovanda, dary galerií a mnoho dalších. Draženy budou obrazy, sochy, grafiky, kresby, fotografie nebo díla z oblasti designu.
Celý výtěžek poputuje na transparentní účet obcí Mikulčice a Hrušky, který byl zřízen za tímto účelem.
Všem zúčastněným umělcům velmi děkujeme za ochotu a vstřícnost. Stejně tak internetovému portálu LiveBid, zpravodajskému portálu ArtPlus, studiu Aparat. a Kiva Photography, kteří pomáhají s konáním aukce bez nároku na jakýkoliv honorář.