cz en
Úprkova 2, 695 01 Hodonín | tel. +420 518 351 051 | úterý - pátek: 9.00 - 17.00 hod, sobota - neděle: 13.00 - 17.00 hod, pondělí: zavřeno

Galerie v kufru

(Příběh Domu umělců)


 

cílová skupina: MŠ, ZŠ, SŠ

RVP – umění a kultura

předměty: výtvarná výchova, obecný společenský základ, environmentální výchova, dějepis

 

Jak náročné je nakreslit a postavit dům nebo galerii? Kdo je architekt, jaké úkoly řeší, … je architektura umění? To jsou jen některé z otázek nového interaktivního programu.

Architekt Antonín Blažek navrhl Dům umělců, dnešní galerii, jako zvláštní místo, jako chrám umění. Děti si prohlédnou galerii zvenku i zevnitř, budou pozorovat vybavení i výzdobu, také dobové plány a fotky. Cílem programu je seznámit účastníky s budovou galerie a tématem architektury prostřednictvím osobního prožitku. Vyzkouší si roli architekta i dekoratéra (designéra) a nakreslíme vlastní návrh tzv. žúdra – zdobeného vchodu do galerie.

Spolu s mladou ilustrátorkou z Prahy Marií Štumpfovou a českou hračkářskou firmou jsme připravili originální dřevěnou stavebnici

k experimentům se stavěním a pracovní listy pro „mladé architekty“.

Program vychází z předpokladu, že ten, kdo prožil radost ze stavění a plánování jako dítě, bude se jako dospělý zodpovědněji účastnit plánovacích procesů obecně.

edukační pomůcky: dřevěná stavebnice, pracovní listy, reprodukce archiválií (staré plány a fotografie, korespondence)

 


Vstup do galerie
Vstup do galerieVstup do galerieVstup do galerie

 

Program Galerie v kufru finančně podpořilo Město Hodonín. Děkujeme!